hadi bi de bn soruyum:) öncelikle merhaba yunus arkadaşım. vizemizde calışma izni olup olmadığını sormak istiyorum part time calışıp o parayı da yesek ii olur daha rahat gezer tozarız. bi de iş bulma fln nası kolay mı bi erasmus öğrencisi rahat iş buluyor mu?
Merhaba Durmus. Vizenizde çalışma izniniz olcak. Ama iş bulmak hayal. Burda 50 kişiydik iş bulan kimse yoktu yani. Ben de baya ümitliydim ama bulamadım. Kesinlikle ona güvenmeyin. İş yok

Ama yine de deneyin belki çıkar. Bir de çalışma izniniz olsa bile vizeniz 1 yıldan az ise, söylediğim gibi Personal Number olmuyor, o da olmadan çalışamazsınız, o yüzden ayrıca personal number a başvurmak gerekiyor. Yani önce iş bulup sonra personal number a başvurmanız lazım. Bir sürü iş.
Gezip tozarsınız onu merak etmeyin. Stockholmden komşu ülkelere tatil gemileri gidiyor çok makul fiyatlara. Ben mesela Rigaya, Taline ve Helsinkiye gittim, fiyatlar da yani 150 kron-200 kron falandı. Ha birde Gavleden Stockholme otobus/tren parası gidiş geliş 190 kron. Yani 340 kron, 68 Liraya gezer gelirsiniz bir şehri bir hafta sonu.