Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Erasmus soruları ???  (Okunma Sayısı 763 defa)
the fan
Ziyaretçi

E-Posta
« : Mayıs 24, 2009, 01:10:07 ÖS »

Bu başlığı, Yunus arkadaşımızın ve bundan sonra erasmusa gidecek arkadaşların, gitme eğiliminde olan arkadaşlara yardım alanı olarak kullanabiliriz.
the fan
Ziyaretçi

E-Posta
« Yanıtla #1 : Mayıs 24, 2009, 01:11:51 ÖS »

İlk soru benden olsun  :Smiley

Bankada hibe işini ilk olarak Türkiyeden mi yoksa İsveçten mi hesap açarak hallediyoruz ?
yunuskonbul
Newbie
*

E-Posta
« Yanıtla #2 : Mayıs 25, 2009, 01:36:31 ÖS »

İlk soru benden olsun  :Smiley

Bankada hibe işini ilk olarak Türkiyeden mi yoksa İsveçten mi hesap açarak hallediyoruz ?

Selam arkadaslar. Oncelikle gelecek arkadaslar icin hayirli olsun, basarilar. Ben Turk hesabi kullanmadim. Isvece geldikten sonra Handesbanken bankasindan hesap actim ve bizim Uluslararasi Ofise hesap numarami verdim ve hibemi Isvec hesabima aktarttim. Banka havale ucreti de cok bisey degil yani, 30 euro mu ne, tam hatirlamiyorum. Isvecte banka hesabi actirmak cok kolay, 15 dakkalik is. Bir form dolduruyorsun bir de pasaportunun fotokopisini cekiyorlar o kadar.

Unutmadan sunu da soyliyim, vize basvurusunda ne kadar kalmak istediginizi soruyorlar elcilikte. Aman cok yazmiyim ayip olur demeyin, Agustosa kadar yazin. Sonucta dersler uzar falan filan, lazim olur yani bilemezsin. Vizenizi bir yıllık alırsanız o zaman personnummer dedikleri vatandaşlık numarası gibi bu numara alırsınız. Benim yoktu ama olsa daha iyi olurdu. Birçok işte, alışverişte hastanede okulda lazım oluyor.
« Son Düzenleme: Mayıs 26, 2009, 10:57:48 ÖS Gönderen: yunuskonbul » Logged
slam1650
Newbie
*

E-Posta
« Yanıtla #3 : Mayıs 31, 2009, 11:38:49 ÖS »

bi soruda benden gelsin.

yaaa yunus bu yurt parası baya varmış galiba yaaa acaba bu yurt parasını 2 ye falan mı bölüyoz yoksa 3500 sek i tek başına bi kişi mi veriyo.

ya aslında parasal sıkıntı oluyomu demeye getiriyorum yunus  ...

hazır oraya kadar gitmişken gezmessek olmas dimi Wink
durmusarda
Newbie
*

durmusarda@hotmail.com
E-Posta
« Yanıtla #4 : Haziran 05, 2009, 08:43:39 ÖS »

hadi bi de bn soruyum:) öncelikle merhaba yunus arkadaşım. vizemizde calışma izni olup olmadığını sormak istiyorum part time calışıp o parayı da yesek ii olur daha rahat gezer tozarız. bi de iş bulma fln nası kolay mı bi erasmus öğrencisi rahat iş buluyor mu?
yunuskonbul
Newbie
*

E-Posta
« Yanıtla #5 : Haziran 07, 2009, 03:51:30 ÖS »

bi soruda benden gelsin.

yaaa yunus bu yurt parası baya varmış galiba yaaa acaba bu yurt parasını 2 ye falan mı bölüyoz yoksa 3500 sek i tek başına bi kişi mi veriyo.

ya aslında parasal sıkıntı oluyomu demeye getiriyorum yunus  ...

hazır oraya kadar gitmişken gezmessek olmas dimi Wink

Öncelikle yurt değil, ev. Gavlegardarna firması kalacağınız mahallenin sahibi. Studyo daireler var. Fiyatlarda işte söyledikleri gibi 3000 le 4000 arasında zannediyorum. Okulda kayıdı yaptırıp anahtarı alırken 250 papel Smiley gibi bi kayıt ücreti var. Rakamları hatırlamak zor 9 ay oldu tabi. İlk ay kirayı öderken de deposito vericeksiniz o da 2000 papel. Onu da unutmayın. Tabi evden çıkarken 2000 i geri vericekler.

Birkaç kişiyle kalma imkanınız var, ona göre bölüşürsünüz kirayı.
yunuskonbul
Newbie
*

E-Posta
« Yanıtla #6 : Haziran 07, 2009, 04:02:19 ÖS »

hadi bi de bn soruyum:) öncelikle merhaba yunus arkadaşım. vizemizde calışma izni olup olmadığını sormak istiyorum part time calışıp o parayı da yesek ii olur daha rahat gezer tozarız. bi de iş bulma fln nası kolay mı bi erasmus öğrencisi rahat iş buluyor mu?

Merhaba Durmus. Vizenizde çalışma izniniz olcak. Ama iş bulmak hayal. Burda 50 kişiydik iş bulan kimse yoktu yani. Ben de baya ümitliydim ama bulamadım. Kesinlikle ona güvenmeyin. İş yok Smiley Ama yine de deneyin belki çıkar. Bir de çalışma izniniz olsa bile vizeniz 1 yıldan az ise, söylediğim gibi Personal Number olmuyor, o da olmadan çalışamazsınız, o yüzden ayrıca personal number a başvurmak gerekiyor. Yani önce iş bulup sonra personal number a başvurmanız lazım. Bir sürü iş.

Gezip tozarsınız onu merak etmeyin. Stockholmden komşu ülkelere tatil gemileri gidiyor çok makul fiyatlara. Ben mesela Rigaya, Taline ve Helsinkiye gittim, fiyatlar da yani 150 kron-200 kron falandı. Ha birde Gavleden Stockholme otobus/tren parası gidiş geliş 190 kron. Yani 340 kron, 68 Liraya gezer gelirsiniz bir şehri bir hafta sonu.
yunuskonbul
Newbie
*

E-Posta
« Yanıtla #7 : Haziran 07, 2009, 04:11:22 ÖS »

Bir de size Stig-Göran Mårtenson dan bahsedeyim unutmadan. Kendisi Isvecin en karizma adami olup ayni zamanda Geomatik bölüm baskanidir Smiley Tanisinca anlicaksiniz. Gecen hafta buraya gelecek arkadaslari sordu, nasil istekliler mi hevesliler mi diye, ben de evet baya hevesliler hocam, sizin hakkinizda onlari uyarcam merak etmeyin dedim, ona göre Smiley))
durmusarda
Newbie
*

durmusarda@hotmail.com
E-Posta
« Yanıtla #8 : Haziran 12, 2009, 01:34:48 ÖÖ »

yunus arkadasım bir de orda gectiğimiz dersler burdaki ganomuza etki edio mu yoksa geçince drek muaf mı oluoruz?ganoya bi etkisisi war mı yani ordaki derslerimizin??
yunuskonbul
Newbie
*

E-Posta
« Yanıtla #9 : Temmuz 18, 2009, 02:15:38 ÖS »

yunus arkadasım bir de orda gectiğimiz dersler burdaki ganomuza etki edio mu yoksa geçince drek muaf mı oluoruz?ganoya bi etkisisi war mı yani ordaki derslerimizin??

Ganoya tabiki etkisi olur, not dönüşümü yapılıyor çünkü.
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

XHTML 1.0 Geçerli! Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Beyaz inci: deruni
CSS Geçerli!